Percussielessen

Wanneer

De lessen percussie voor volwassenen en voor kinderen voor het komende seizoen 2012 - 2013 zijn gestart op 18 september.

Voor wie

Je bent zowel als beginner als gevorderde welkom. Het is voor kinderen en volwassenen. De meeste lessen vinden in leeftijdsgroepen plaats, maar het is ook mogelijk dat er een gemengde groep kinderen met volwassenen samen ontstaat. Verder is er op de woensdagavond een groep speciaal voor jongeren.

Wat leer je precies

In de lessen maak je kennis met een heel scala aan percussie-instrumenten. Natuurlijk ga je spelen op trommels, zoals de djembé en de conga’s. Daarnaast leer je omgaan met en spelen op allerlei kleinere percussie-instrumenten, zoals claves, guiro, bellen, schudinstrumenten en een heleboel verrassende instrumenten. Ook trommels met zwaardere geluiden, zoals de Braziliaanse surdo en de Afrikaanse doundoun komen aan bod. Je maakt dus ook kennis met allerlei stijlen van de percussie-muziek. En, eigenlijk het allerbelangrijkste: je leert samenspelen en genieten van de muziek die je samen maakt. Ieder op zijn of haar eigen niveau.

Lesblokken

Ik plan de lessen in blokken van 10 à 15, drie blokken per jaar, afhankelijk van de kalender. Dat wil zeggen dat je je dus niet verplicht tot een heel jaar. Je boekt gewoon telkens - als je dat wilt - een blok lessen erbij.

De les

Een les duurt 45 minuten (en dan ook echt de volle 45 minuten), met tussen de lessen steeds een kwartiertje voor de wisseling. Ik geef onderricht op een enthousiaste, vakbekwame, vriendelijke en duidelijke manier, met aandacht voor ieders individuele mogelijkheden.

Instrumenten

In de les speel je op de instrumenten die aanwezig zijn in An’s Muziekparadijs. Natuurlijk kun je ook je eigen instrument meesjouwen, daar wordt het lesgeld ietsjes lager van. Maar ik adviseer je om zelf pas een instrument aan te schaffen als je zeker weet dat dit iets voor jou is.

Oefenen

Ik raad je zeer aan om dat wat je leert in de les ook thuis te oefenen. Ook zonder dat je een trommel hebt, is dat heel goed mogelijk. Als je jezelf niet oefent, zul je merken dat je al heel snel achterop komt. Het is veel beter om iedere dag een beetje te oefenen dan 1 x een hele lange tijd achter elkaar. Al doe je iedere dag maar 2 x 10 minuutjes. Wel met je volle aandacht natuurlijk. Wil je goed zijn, moet je trainen…

Huurtrommels

Je kunt ook een trommel huren, als je graag wilt ervaren hoe het is om zelf thuis de beschikking te hebben over een instrument. Uiteraard kun je die dan na verloop van tijd ook kopen, waarbij ik het huurgeld dan natuurlijk aftrek van de koopsom.

Lestijden

De percussielessen zijn op de maandag- en dinsdagmiddag, op de woensdagavond en op de donderdagmorgen. De koren repeteren op de woensdagmorgen en de donderdagavond. Zie vooral het schema bij Lesrooster.

Gebouwd met Drupal